Rie-opstellen

Het opstellen van een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RIE) is essentieel voor een veilige werkomgeving. Ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het identificeren en beheersen van risico’s op de werkvloer.

Waarom een RI&E opstellen cruciaal is voor jouw organisatie

Een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) helpt je bedrijf bij het identificeren van risico’s op de werkvloer en het nemen van gepaste maatregelen. Dit proces is verplicht en essentieel voor het behalen van ISO 9001 en HKZ certificering. 

Waarom RIE Opstellen Belangrijk is voor Jouw Bedrijf

Het opstellen van een RIE (Risico-Inventarisatie en -Evaluatie) is wettelijk verplicht voor elk bedrijf met personeel. Een RIE helpt bij het:

Het HKZ-Certificaat: Waarborg Kwaliteit en Veiligheid binnen Jouw Organisatie

Het HKZ-certificaat (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) is een van de meest erkende keurmerken binnen de zorgsector. Dit certificaat toont aan dat een zorginstelling voldoet aan strenge kwaliteits- en veiligheidsnormen. Net zoals bij een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RIE), helpt het HKZ-certificaat organisaties om risico’s te beheersen en continu te werken aan een veilige en kwalitatieve omgeving voor zowel patiënten als medewerkers.

Meer weten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

Vrijblijvend contact!

Wil je meer weten wat wij voor jou bedrijf kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en nemen wij contact met je op of bel naar: 085 – 0603989

Je hebt één certificaat voor al je diensten
Je toont aan dat je in staat bent om goede zorg te leveren

Verhoogt vertrouwen bij cliënten en financiers door aantoonbare kwaliteitszorg

Verlaagt auditkosten bij certificerende instellingen

Eenvoudig uitbreidbaar bij toevoeging van nieuwe diensten

Het HKZ-certificeringstraject

Het verkrijgen van een HKZ-certificaat is een proces dat bestaat uit verschillende stappen:

  • Voorbereiding: Een grondige analyse van de huidige situatie en het opstellen van een kwaliteitshandboek.
  • Implementatie: De implementatiefase is de fase waarin de theorie van het kwaliteitsmanagementsysteem in de praktijk wordt gebracht.
  • Audit: Een onafhankelijke auditor beoordeelt of jouw organisatie aan de HKZ-eisen voldoet dit doe we met een interne audit.
  • Certificering: Bij een positieve beoordeling ontvang je het HKZ-certificaat.
  • Periodieke toezicht: Om het certificaat te behouden, worden er regelmatig toezichtaudits uitgevoerd, met een periodieke onderhoud is uw zorgorganisatie geupdate voor de norm en klaar voor HKZ hercertificering.

Kortom, kwaliteitszorg is een investering in de toekomst van uw zorginstelling. Door te kiezen voor kwaliteitszorg, verbetert u niet alleen de zorg voor uw patiënten, maar versterkt u ook uw positie in de markt en draagt u bij aan een duurzame en succesvolle organisatie.

 

Begeleiding bij HKZ Keurmerk / Certificering

5.0
powered by Google
js_loader
Consulex Services staat klaar om u te begeleiden op weg naar dit belangrijke doel. Met onze uitgebreide kennis en ervaring van de HKZ-normering, ondersteunen we u bij elk aspect van het certificeringstraject.

Is kwaliteitszorg iets voor uw organisatie?

Ontdek hoe een HKZ-certificaat u kan helpen om de kwaliteit van uw zorgverlening te verbeteren en uw concurrentiepositie te versterken. Wij bieden u de expertise en ondersteuning die u nodig heeft om dit doel te bereiken.

Informatie over de mogelijkheden?

Vraag ons vrijblijvend een offerte
op maat aan of neem contact op!